ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΕΛΑΚΑΤΟΥ

https://athens.indymedia.org/post/1602855/

 

 

από (Α)

02/02/2020 8:09 μμ.

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΕΛΑΚΑΤΟΥ https://stekidask.blogspot.com/2020/02/blog-post.html https://leguilotine.blogspot.com/2020/02/blog-post.html

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

Η εταιρία ιχθυοκαλλιεργειών ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ εδώ και δεκαετίες θησαυρίζει, ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης, μολύνοντας θάλασσα, ψάρια, ανθρώπους με τα απόβλητα και τα χημικά σε όλη την Ελλάδα όπου έχει εγκαταστήσει τα παράνομα κλουβιά που απαιτούνται για την παραγωγή ψαριών.

Εκατοντάδες τόνοι ψαροτροφών χημικών φαρμάκων (φορμόλη) και χρωμάτων που απαιτούνται για τη συντήρηση των διχτυών στα κλουβιά, όλα καταλήγουν στη θάλασσα και στα ψάρια και στη συνέχεια στο πιάτο του κάθε ανθρώπου.

Στο όνομα της ανάπτυξης και των μισθών πείνας γίνεται ένα έγκλημα με τη συνενοχή κράτους, δικαστών και ελεγκτικών φορέων. Εργάτες και κατώτερα στελέχη της Ανδρομέδας παρότι γνωρίζουν συναινούν στο έγκλημα στο όνομα της επιβίωσης, φοβούμενοι για τις δουλειές τους.

Οι καταγγελίες του πρώην εργαζομένου – ιχθυολόγου Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου για όλα αυτά τον έφεραν απέναντι στην εταιρία Ανδρομέδα, με σειρά μηνύσεων και ασφαλιστικών μέτρων από την πλευρά της εταιρίας, απειλώντας με δεκάδες χρόνια φυλακή και εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση για την εταιρία λόγο δυσφήμισης και διαφυγόντων κερδών, μηνύσεις που αφορούν απειλή και εξύβριση σε στελέχη της εταιρίας.

Σε ένα από αυτά τα δικαστήρια, δικάστηκε για 2 πλημμελήματα (απειλή, εξύβριση) και έφαγε 10 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή. Οι δικαστές από τη φούρια τους να εξοντώσουν αυτόν που τους υπέδειξε η εταιρία δεν δίστασαν να κάνουν κάτι που και ο πιο άπειρος δικηγόρος γνωρίζει ότι δεν γίνεται σε καμία περίπτωση, όλο το δικαστήριο που άκουσε την απόφαση συμφώνησε. Όταν έγινε ένσταση κατά της απόφασης στον Άρειο πάγο για κακοδικία και δικαιώθηκε η πλευρά του εργαζομένου, όλοι πρόβαλαν γελοίες δικαιολογίες τύπου ¨έπρεπε να προλάβω το καράβι, έχω προσωρινή απώλεια μνήμης, ήμουν άρρωστη, δεν άκουσα, δεν κατάλαβα¨. Κανείς δεν τιμωρήθηκε ή υπέστη έστω κάποιες κυρώσεις. Στο δικαστήριο που επαναλήφθηκε άκουσε 4 μήνες με αναστολή για να δικαιολογηθεί η προηγούμενη καταδικαστική απόφαση. Ένας συρφετός δικαστών, μπάτσων, διευθυντάδων και προσκυνημένων σφουγγοκολάριων της εταιρίας τρέμουν και μόνο στο άκουσμα της όποιας δημοσιότητας του ζητήματος.

Στις 7 Φλεβάρη εκδικάζεται μία ακόμα μήνυση από μεγαλοστέλεχος της εταιρίας για εξύβριση και απειλή ενώ στις 13 Μαρτίου εκδικάζεται μήνυση της εταιρίας για παράνομες δημοσιεύσεις κατά της εταιρίας από την πλευρά του Χρήστου Λοβέρδου Στελακάτου αψηφώντας τα ασφαλιστικά μέτρα που του επέβαλαν. Κράτος και κεφάλαιο προσπαθούν να εξοντώσουν με μια βιομηχανία διώξεων το Χρήστο Λοβέρδο Στελακάτο που τους χαλάει τη δουλειά τους.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 / ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ / 9:00ΠΜ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΕΛΑΚΑΤΟΥ

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ -ΕΣ ΑΠΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΑΡΤΑ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΑΘΗΝΑ / ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ / ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΚΙΛΟΤΙΝΑ / ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *