Θρέψτε την επανάσταση – Βιολογική Γεωργία στην Rojava

 

https://athens.indymedia.org/post/1558649/

 

από rebelian 04/05/2016 11:39 μμ.

 

https://coopfunding.net/en/campaigns/feed-the-revolution/

απο την  Komîteya Alternatîf
Η Rojava είναι μια περιοχή στη βόρεια Συρία που κατοικείται από περίπου 4 εκατομμύρια Κούρδους, Άραβες, Ασσύριους, Ezidis και πολλές άλλες εθνοτικές μειονότητες. Μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου της Συρίας οι άνθρωποι της Rojava δημιούργησαν μια δημοκρατική αυτοδιοίκηση και έθεσαν σε κίνηση μια κοινωνική επανάσταση που βασίζεται στις αρχές της ακρατικής δημοκρατίας, της ισότητας των φύλων και της οικολογίας. Οι μονάδες αυτοάμυνας τους οι YPG έγιναν πρωτοσέλιδο το 2014 όταν υπερασπίστηκαν την πόλη της Kobanê εναντίον μιας μεγάλης επίθεσης απο το ισλαμικό κράτος. Η YPG είναι γνωστό για το οτι πάνω από το ένα τρίτο των μαχητών τους είναι γυναίκες, που οργανώθηκαν ως μονάδες της άμυνας των γυναικών YPJ . YPG και YPJ είναι η μόνη δύναμη που νικά συνεχώς το  IS και τομ  Al-Nusra, οι ΗΠΑ τους έχουν ονομάσει οι «πιο αποτελεσματικές μπότες στο έδαφος» στον πόλεμο κατά του IS.
Η αυτο-διοίκηση στην Rojava είναι κοσμική και χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό όλων των εθνικοτήτων και θρησκειών. Όλα τα εκτελεστικά αξιώματα είναι διπλά: μία γυναίκα και ένας άνδρας. Είναι ίσως η πιο δημοκρατική χώρα του κόσμου.
Το πρόβλημα της παραγωγής σιταριού
Η επικράτεια της Rojava εκτείνεται από την Τουρκία στα βόρεια και την Περιφέρεια του Κουρδιστάν του Ιράκ στα ανατολικά, στα νότια και δυτικά περιορίζεται από την πρώτη γραμμή με το ISIS. Για χρόνια τώρα η Rojava έχει αποκοπεί από τις τόσο αναγκαίες εισαγωγές μέσω ενός εμπάργκο που επιβάλλεται από αυτές τις δυνάμεις.
Η οικονομία της Rojava βασίζεται στη γεωργία, στο πλαίσιο του καθεστώτος Άσαντ ήταν γνωστή ως «σιτοβολώνας της Συρίας”. Το  συριακό κράτος  έχει καθοριστεί τεράστιες μονοκαλλιέργειες σιταριού που αποτελεί περισσότερο από το 90 τοις εκατό των γεωργικών προϊόντων της Rojava σήμερα. Δεδομένου ότι οι επαναστάτες αγρότες  έχουν αρχίσει να διαφοροποιούν τη γεωργία, αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να βασίζονται στο  σιτάρι για  να μην πεινάσουν.
Η τιμή των λιπασμάτων
Για να μεγαλώσει το σιτάρι χρειάζεται το λίπασμα. Λόγω του πολέμου και του εμπάργκο, οι αγρότες παίρνουν όλο και λιγότερο λίπασμα κάθε χρόνο. Αυτό το έτος, μόνο το 10 τοις εκατό του απαιτούμενου λιπάσματος μπόρεσε να εισαχθεί, γεγονός που σημαίνει ότι οι αγρότες θα είναι σε θέση να συλέξουν μόνο κατ ‘εκτίμηση το εν τρίτο του προβλεπόμενου ποσού του σιταριού. Με τους εμπειρογνώμονες να προβλέπουν μια ιστορική ξηρασία στη Μέση Ανατολή φέτος, η συγκομιδή θα είναι μάλλον ακόμα λιγότερη. Ανάμεσα σε νέες επιθέσεις από το ISIS και άλλες τζιχαντιστικές ομάδες οι άνθρωποι της Rojava  αντιμετωπίζει μια μεγάλη πείνα.
Η λύση
Η Rojava πρέπει να κάνει τα δικα της λιπάσματα. Ο μόνος πόρος που χρειάζεται είναι τα βιολογικά απόβλητα από πόλεις, χωριά και αγροκτήματα. Τα χημικά λιπάσματα έχουν μειώσει  την γονιμότητα του εδάφους κατά τη διάρκεια των ετών, και τώρα δεν είναι πια διαθέσιμα. Οργανικά λίπασματα είναι βιώσιμα και εύκολο να γίνουν.
Τα βιολογικά απόβλητα μίας μέσης  πόλης της Rojava είναι αρκετα για να κάνουν λίπασμα για το 60 τοις εκατό της γης . Μαζί με τα ζωικά περιττώματα από τα αγροκτήματα, η Rojava μπορεί να κάνει αρκετό  οργανικό λίπασμα για όλες τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της.
Το σχέδιο
Διεξαγωγή εκπαίδευσης στα κέντρα γειτονιάς και τα σχολεία και  παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού (φυλλάδια, ταινίες μικρού μήκους) σχετικά με την ανάγκη  διαχωρισμού των αποβλήτων.
Δημιουργία εγκαταστάσεων για την επεξεργασία των αποβλήτων και την παραγωγή λιπάσματος.
Στις εγκαταστάσεις, τα απόβλητα ταξινομούνται, ψιλοκόβονται και αναμιγνύονται με μια δεδομένη ποσότητα strawcompost_facility για να επιτευχθεί η σωστή αναλογία άνθρακα-αζώτου.
Μετά από ημι -μηχανοποιημένη διαδικασία  πέψης  3 ½ μηνών, το λίπασμα είναι έτοιμο και θα δοθεί στους αγρότες.
Η Rojava είναι ένα μοναδικό μέρος. Είναι ένα επιτυχημένο μοντέλο για μια ειρηνική και δημοκρατική Μέση Ανατολή. Το έργο αυτό είναι ζωτικής σημασίας να κάνει τον λαό της Rojava αυτάρκη, είναι ζωτικής σημασίας για να καταστεί η κοινωνική και οικολογική επανάσταση πραγματικότητα. Για χρόνια η Rojava έχει σταθεί με τον κόσμο της κατά της τρομοκρατίας και του φασισμού. Τώρα είναι η σειρά σας να σταθείτης δίπλα στην  Rojava.
Συμβάλλετε με cryptocurrency

Μπορείτε, επίσης, να συμβάλετεμε Faircoin ή Bitcoin (ανώνυμα ή όχι). Απλά βάλτε το επιθυμητό ποσό στο νόμισμα του ευρώ και  επιλέξετε το “Μεταφορά και άλλες αυτόματες πληρωμές” στο ταμείο. Μετά την υποβολή της παραγγελίας, θα δείτε στην οθόνη (και να λαμβάνετε μέσω e-mail) τους λογαριασμούς της εκστρατείας cryptocurrency , ώστε να μπορείτε να στείλετε τα κέρματα σας.
έκθεση διαφάνειας

Χρειαζόμαστε τα χρήματα για:

    2 φορτηγά: $ 45.000
    Μικρή μπουλντόζα: $ 35.000
    Πισίνα για υγρό λίπασμα: $ 500
    Μηχανή: $ 1.500
    Πλαστικοί κάδοι απορριμμάτων: $ 2.000
    Δομή: $ 3.000
    Θερμόμετρο: $ 50
    Μεγάλο πλαστικό καμβά: $ 2.500
    Ενδύματα εργασίας: $ 300
    Κλίμακα: $ 500
    Airsystem: $ 500
    Hangar: $ 40.000
    Υλικό: $ 33.000
    Mixer: $ 15.000
    Άλλα: $ 10.000
    9 εργαζόμενους: $ 10.800

Σε μερικούς μήνες θα δημοσιεύσει μια αναλυτική έκθεση με όλα τα έξοδα μας.

Ποιοι είμαστε

Είμαστε η Komîteya Alternatif που ανήκει στις οικονομικές επιτροπές της αυτο διοίκησης  της Rojava .

https://youtu.be/WETEME5JQSM  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *