ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΤΙP

DSCN0702

 

Οι λαοί της Ευρώπης αντιδρούν οργανωμένα και συντονισμένα στην προσπάθεια που γίνεται από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις μέσω της ΤΤΙΡ, να καταργήσουν κατακτήσεις και δημοκρατικά δικαιώματα που έχουν κερδηθεί με σκληρούς αγώνες, να καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.
Διότι με τη Διατλαντική Συμφωνία, ΤΤΙΡ, επιχειρείται
α) Ο περιορισμός της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας, αφού οι πολυεθνικές θα μπορούν να σέρνουν σε διεθνή εταιρικά δικαστήρια, εθνικές κυβερνήσεις, ζητώντας αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη, και προσδίδοντας στο υπερεθνικό κεφάλαιο νομική υπόσταση ισοδύναμη με το κράτος.
β) Η δημιουργία νέων αγορών για τις πολυεθνικές με ιδιωτικοποίηση άνοιγμα των δημοσίων αγαθών και υπηρεσιών (υγεία, εκπαίδευση, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, κά).
γ) Η κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων (συλλογικές συμβάσεις, συνθήκες εργασίας, συνδικαλιστικές ελευθερίες, κά) με αποτέλεσμα θα είναι απώλεια θέσεων εργασίας μείωση μισθών, αποδιάρθρωση συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης
δ) Η απορρύθμιση των κανόνων ασφάλειας στα τρόφιμα και ανοίγουν οι πόρτες στην παραγωγή και εμπορία «μεταλλαγμένων» και επεξεργασμένων με χημικά κρεάτων, σε βάρος της διατροφικής ασφάλειας λαών, παραγωγών και καταναλωτών.
ε) Η απορρύθμιση των περιβαλλοντικών κανόνων, η κατάργηση των ρυθμίσεων για τα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτική ζωή.
Οι πολίτες και τα κινήματα απορρίπτουν αυτές τις επιλογές
Για να αποτρέψουν τους επερχόμενους κινδύνους και το ζοφερό μέλλον που σχεδιάζουν οι πολυεθνικές για την Ευρώπη και την Αμερική μέσω της ΤΤΙP, οι λαοί της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ξεκίνησαν οργανωμένους και συντονισμένους αγώνες.

Σήμερα 10 Οκτωβρίου, πρώτη ημέρα της πανευρωπαϊκής εβδομάδας εναντίον της ΤΤΙΡ, οι πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και σε άλλες πόλεις (στο Βερολίνο η διαδήλωση έφθασε τους 250000 πολίτες) διατρανώνοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ στην ΤΤΙP και ταυτόχρονα βροντοφωνάζοντας ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ισότητα, τα κοινωνικά και τα εργασιακά δικαιώματα, στην πραγματική δημοκρατία και την περιβαλλοντική δικαιοσύνη.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αν και δεν είχε το πλήθος και τη μαχητικότητα που είχαν οι διαδηλώσεις στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όμως ήταν μαζικότερη από τις προηγούμενες εναντίον της ΤΤΙP. Και είναι σίγουρο ότι όσο η ενημέρωση των πολιτών για τις απειλές και τους κινδύνους που περιέχει η συμφωνία θα διευρύνεται τόσο θα μεγαλώνουν και οι αντιδράσεις και θα γίνεται μαζικότερη η συμμετοχή

Το ΔΣ της Εναλλακτικής Δράσης χαιρετίζει τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των 50 και πλέον συλλογικοτήτων και έδωσαν το αγωνιστικό παρόν. Ιδιαίτερα χαιρετίζει τα μέλη και τους φίλους της Εναλλακτικής Δράσης που συμμετείχαν στην κινητοποίηση και δεσμεύεται ότι σε συνεργασία με συλλογικότητες άλλων χωρών με τις οποίες ήδη έχει επαφές, θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να δυναμώσει και στην Ελλάδα ο αγώνας συμβάλλοντας με τις δυνάμεις μας στον κοινό στόχο των λαών της Ευρώπης, να μην ψηφισθεί η ΤΤΙP

12/10/2015

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
DSCN0707

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *