Σκουριές: Τα Σωματεία Μεταλλείων δηλώνουν “να φύγουν τα ΜΑΤ για να προστατεύσουμε εμείς την εταιρία”

1539517
από Α Φεβ. 10, 2015, 10:41 μμ.,
“καλούμε και τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως να πάρει και τα ΜΑΤ από πάνω από τις Σκουριές, γιατί θεωρούμε ότι τη δουλειά μας θα την προστατεύσουμε εμείς”
________________________________________
Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 8/2/15 στη Μεγάλη Παναγιά οι εκπρόσωποι των εργζομένων στην Eldorado Gold δήλωσαν πως είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους “μέχρι εσχάτως”. Συμφέροντα τα οποία ταυτίζονται με αυτά της επένδυσης, δηλαδή της καναδικής εταιρίας και των εργολάβων όπως ο Μπόμπολας. Συμφέροντα στα οποία αποσκοπούν να πετύχει το οικονομικό και κοινωνικό πείραμα του νεοφιλελευθερισμού στην ελλάδα της κρίσης.
Κι αν πετύχει ένα τέτοιο πείραμα ο δρόμος για την εύρεση εργασίας θα περνάει πλέον μέσα από τη δημιουργία του εθελόδουλου ανθρωπότυπου, ο οποίος θα είναι έτοιμος να εξουδετερώσει τον συντοπίτη του, αλλά και τον τόπο του, προκειμένου να επιβιώσει… όπως έχουν αποδείξει και οι πρώτοι διδάξαντες μεταλλωρύχοι στέλνοντας συγχωριανούς τους στο νοσοκομείο -μόνο όταν υπερτερούν αριθμητικά- και πέρνοντας θέση “μάχης” μόνο πίσω από τα ΜΑΤ. Τακτικές που λίγο διαφέρουν τελικά από αυτές των φασιστικών συμμοριών (ζώνη περάματος, μπραβιλίκια κλπ).
Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν κάθε όρια! Η συνέντευξη τύπου είναι αποκαλιπτική και θυμίζει -όχι τυχαία- τις δηλώσεις Πάχτα πριν της δημοτικές εκλογές ( https://www.youtube.com/watch?v=caYfNFrKC_M ), όταν έλεγε πως αν οι εργαζόμενοι της Eldorado χάσουν τη δουλειά τους τότε θα καούν χωριά και θα έχουμε νεκρούς.
Με περίσσιο θράσσος, λοιπόν, δηλώνουν πως είναι έτοιμοι να “δούνε τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας” και μαζί της “να σχεδιάσουν τι πρέπει να κάνουν και πως” προκειμένου “να μην ανεχτούν … να τους παρεμποδίζει κανείς να πάνε στη δουλειά τους”***.
Τέλος, σε μια ένδειξη κουτσαβακισμού, καλούν τον υπουργό δημοσιας τάξης να αποσύρει τα ΜΑΤ για να αναλάβουν οι ίδιοι την φύλαξη της ιδιοκτησίας της εταιρίας.
Μακάρι να εισακουστεί το αίτημα τους. Αλλά μετά να μην κλέγονται όπως κλαιγόντουσαν και παλιότερα (δείτε δεύτερο βίντεο).
Και επειδή αυτοι οι έμμισθοι προστάτες των εταιριών έχουν κάνει ψωμοτύρι τη λέξη αξιοπρέπεια (δείτε το βίντεο), εμείς πρέπει να τους θυμίσουμε πως αξιοπρέπεια χωρίς αλληλεγγύη δεν υπάρχει!
Η “αξιοπρέπεια” που καταστρέφει έναν τόπο, αλλά και μια ολόκληρη κοινωνία, στο όνομα της ιερότητας ενός μισθού είναι κοστολογημένη “αξιοπρέπεια”, ονομάζεται πιο συχνά τιμή, αλλά στην ουσία είναι φιλοτομαρισμός.
Ο αξιοπρεπής άνθρωπος προτιμάει να μείνει νηστικός, παρά να στερήσει την τροφή από όλες τις επόμενες γενιές.
Ο αξιοπρεπής άνθρωπος ΔΕΝ παρακαλάει τα αφεντικά και ΔΕΝ γλύφει για ένα ξεροκόμματο! Αυτά είναι νοοτροπίες κοπρόσκυλων κι όχι ανθρώπων…

Eldorado uber alles τα κοπρόσκυλα των αφεντικών,
NO PASARAN ο κόσμος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας!

Ένα μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη τύπου:
“Είμαστε σε ετοιμότητα, ανά πάσα στιγμή, να προστατεύσουμε τη ζωή μας, τη δουλειά μας και τον τόπο μας. Θα αγωνιστούμε μέχρι εσχάτως, σε αυτό το κομμάτι.”
“Και μάλιστα θέλω να δώσω και ένα μήνυμα. Δε θα ανεχτούμε από εδώ και πέρα, ειδικά για το μεροκάματό μας που το θεωρούμε ιερό, να μας παρεμποδιζεί κανείς να πάμε στη δουλειά μας***. Και μάλιστα καλούμε και τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως να πάρει και τα ΜΑΤ από πάνω από τις Σκουριές, γιατί θεωρούμε ότι τη δουλειά μας θα την προστατεύσουμε εμείς. Οπότε από εδώ και πέρα θα σχεδιάσουμε και θα δούμε τις επόμενες κινήσεις της εταιρείας και εδώ πάνω θα σχεδιάσουμε και εμείς τι πρέπει να κάνουμε και πως πρέπει να το κάνουμε. Το δίκιο είναι με το μέρος μας.”

*** [ αναφορά σε αυτή τη δράση: https://athens.indymedia.org/post/1538107/ ]

Συνέντευξη Τύπου Σωματείων Μεταλλείων Κασσάνδρας
https://www.youtube.com/watch?v=YPCsWtL-6iw#t=29

Και ένα παλιότερο βίντεο από συγκέντρωση υπέρ της Eldorado στη Μ. Παναγιά, όπου ο εκπρόσωπους των μεταλλωρύχων Μάνος Μανώλης, και πρώην μέλος γνωστής αντιεξουσιαστικής εφημερίδας, βγάζει λόγο καταδικάζοντας την επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρίας (είχε μιλήσει στην εξέδρα μετά τον Αδωνι Γεωργιάδη):
https://www.youtube.com/watch?v=BtWKyI2qFfA#t=130

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *