Ένας χρόνος από το έγκλημα καπιταλιστών-κυβέρνησης ΑΚP στο ορυχείο της Σόμα

https://allileggui.wordpress.com/2015/05/13/%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84/

05/13/2015 by protalppat in Αταξινόμητα

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έκρηξη στα ανθρακωρυχεία της Σόμα. Η έκρηξη αυτή, που προκάλεσε το θάνατο 301 εργατών και τον τραυματισμό πολλών περισσότερων, δεν ήταν ατύχημα. Ήταν ένα έγκλημα ενάντια στην εργατική τάξη που διέπραξαν οι καπιταλιστές και η κυβέρνηση του ΑΚΡ, που μπροστά στα κέρδη θυσιάζουν τα μέτρα ασφάλειας – και τους εργάτες. Δεν ξεχνάμε ούτε συγχωρούμε.
Η σχετική περσινή δήλωση του Λαϊκού Μετώπου για το περιστατικό:
«Χθες στις 13 Μάη στην Manisa Soma της Τουρκίας κατέρρευσε ορυχείο.
Στην αλλαγή της βάρδιας μέσα στο ορυχείο βρίσκονταν περίπου 800 εργάτες. Αναφέρεται πως επειδή υπάρχουν και παιδιά κάτω των 15 ετών που είναι αδήλωτα ο αριθμός δεν είναι ακόμα βέβαιος.
Μέχρι στιγμής διασύρθηκαν 232 νεκροί εργάτες, ανάμεσα τους και νέοι από 15 έως 20 χρονών, ενώ εκατοντάδες εργάτες περιμένουν το θάνατο στα 2 χλμ κάτω από τη γη.
Αυτό δεν είναι ατύχημα αλλα δολοφονία για να έχει περισσότερα κέρδη η εταιρία που μονοπωλεί τα ορυχεία στην περιοχή. Για την διάσωση των εγκλωβισμένων δεν ήρθαν τα αρμόδια συνεργεία, οι εργάτες που διασώθηκαν προσπαθούν μόνοι να απεγκλωβίσουν τους συναδέλφους τους.
Ο εχθρός των εργαζομένων υπουργός Τανέρ Γιλντίζ πριν από ένα χρόνο στα εγκαίνια του ορυχείου SOMA αναφερόταν στα ορυχεία με τα καλύτερα λόγια. Το ορυχείο αυτό έγινε ο τάφος εκατοντάδων εργαζομένων.
Μέσα στα τελευταία 11 χρόνια, όσο δηλαδή είναι στην κυβέρνηση το ΑΚΡ, σφαγιάστηκαν χιλιάδες εργαζόμενοι. Ενώ το ΑΚΡ βγάζει δισεκατομμύρια ευρώ κέρδη, οι εργάτες που βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο βγάζουν 300-500 ευρώ.
Συλλυπητήρια στις οικογένοιες τον εργαζομένων και στο λαό μας.
Θα ακονίσουμε την οργή μας και θα κάνουμε τους υπεύθυνους να πληρώσουν το τίμημα…
Για τους εργαζόμενους που σφαγιάστηκαν στην Soma,
Για τους εργαζόμενους που σκοτώθηκαν σε εργατικές δολοφονίες και για αυτούς που έμειναν ανάπηροι σε τέτοιες προσπάθειες.
Για τους εργαζόμενους που ενώ ξέρουν πως θα πάθουν κακό τους στέλνουν για δουλειά χωρίς καμία ασφάλεια.
Επειδή εμείς δουλεύουμε για ψίχουλα και αυτοί βγάζουν εκατομμύρια.
Για το λαό μας που έχασε τους γιους, τους συζύγους και τα παιδιά του.
Για την κάθε ψυχή που μας στερούν για το κάθε σπιτικό που μας γκρεμίζουν.
Θα κάνουμε την ολιγαρχία και την κυβέρνηση ΑΚΡ να λογοδοτήσει.
ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΕ ΟΡΥΧΕΙΟ!
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΡ!
ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Τουρκία)»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *