ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ

1542734
από ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΚΙΛΚΙΣ 08/04/2015 7:57 μμ.,

________________________________________
Δυνάμεις καταστολής μέσα στα χωριά ,σοβαροί τραυματισμοί από την άσκηση «νόμιμης» βίας με μανιώδεις ρίψεις δακρυγόνων σε ευθεία βολή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί με κάθε δυνατό τρόπο να στοχοποιήσει το κοινωνικό κίνημα ενάντια στα μεταλλεία,του οποίου τον αγώνα πολύ καλά ήξερε όχι μόνο να οικειοποιείται προεκλογικά, αλλά και να προβάλει εαυτόν ως κύριο εκφραστή του, ώστε να προστατεύσει την εξέλιξη του έργου και να εμποδίσει την εξάπλωση του αγώνα.
Το πρωί της Κυριακής στην τοποθεσία “Χοντρό Δέντρο” οι αγωνιζόμενοι ΚΑΤΟΙΚΟΙ ήρθαν αντιμέτωποι με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και με εργαζομένους-μπράβους της “Ελληνικός Χρυσός” οι οποίοι τους επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν διαδηλωτές, ενώ στη συνέχεια την εκδίωξη τους από το σημείο ανέλαβαν τα ΜΑΤ με χρήση δακρυγόνων. Στο πλευρό των αφεντικών και απέναντι στους αγωνιζόμενους κατοίκους, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει για την υπεράσπιση των συμφερόντων της ένα στρατό μπράβων και τραμπούκων -εργαζόμενων στα μεταλλεία- που σε κάθε κινητοποίηση ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων, δημιουργούν σκηνικό έντασης, ενώ πρόθυμα προσφέρεται και η βοήθεια της αστυνομίας με την παραχώρηση αρκετών αστυνομικών δυνάμεων ως επιπλέον βοήθεια. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες κάτοικοι διώκονται εξαιτίας της αντίθεσης τους στους σχεδιασμούς του κράτους και των χρυσοθήρων ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και ολόκληρα χωριά της περιοχής έχουν τεθεί υπό την εποπτεία στρατού κατοχής.
Η SOS Κιλκίς και το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ήταν εκεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοικών. Ως πολιτικός χώρος που στηρίζει την Αυτοοργάνωση και την Αυτονομία , αντιλαμβανόμαστε αυτή την επίθεση σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής ως αναπόσπαστο κομμάτι της ευρύτερης κατασταλτικής στρατηγικής του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι σε κάθε κοινωνικό και ταξικό αγώνα που απειλεί να οργανωθεί και να ορθωθεί σαν τείχος κόντρα στα σχέδιά τους για την άγρια λεηλασία της φύσης και των ανθρώπινων κοινωνιών στο βωμό μιας κάποιας υποτιθέμενης “ανάπτυξης” και δεν μπορούμε παρά να στεκόμαστε με όποιο τρόπο μπορούμε αλληλέγγυοι στους αγωνιζόμενους κατοίκους που αρνούνται να παραδώσουν τον τόπο τους, το φυσικό κόσμο και τις ίδιες τις ζωές τους στα νύχια των πολυεθνικών εταιριών εξόρυξης χρυσού και του κράτους.

Άλλωστε, αναγνωρίζουμε στη μαζικότητα και μαχητικότητά, την αυταπάρνηση και την αξιοπρέπεια που επιδεικνύουν οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι και οι αλληλέγγυοι, στις μορφές συλλογικοποίησης και αυτοοργάνωσης που επιλέγουν, ένα κομμάτι του εαυτού μας. Μια ακόμα στιγμή και του δικού μας συνολικότερου αγώνα ενάντια στο καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης, στην καταστροφή και τη λεηλασία της φύσης και των ανθρώπινων κοινωνιών, στο κράτος και τ’ αφεντικά.

Η αντίσταση στην εξόρυξη χρυσού αποτελεί αντίσταση στη λεηλασία και την καταστροφή των κοινών φυσικών πόρων, όπως η γη, τα δάση, το νερό και ο αέρας, στο βωμό της ανάπτυξης και του κέρδους εγχώριων και πολυεθνικών εταιριώνΑντίσταση στην υποβάθμιση των ζωών μας και του μέλλοντος των παιδιών μας.

Μάλιστα, ο αγώνας αυτός συνιστά σημαντική απειλή για τα σχέδια της κυριαρχίας, δηλαδή για την κερδοφορία των εταιριών και το ρόλο του κράτους ως απόλυτο διαχειριστή της κοινωνικής ροής, καθώς δημιουργεί παρακαταθήκες για αγώνες ενάντια σε άλλα ανάλογα επενδυτικά σχέδια που περνούν πάνω από τις ζωές μας.

Η επίθεση κράτους και εταιρείας ενάντια σε οποιονδήποτε αγωνιζόμενο συνιστά επίθεση εναντίον όλων μας, μια επίθεση που τελικά στοχεύει στον ίδιο τον αγώνα. Συνεπώς, αν θέλουμε να μην υποκύψουμε στην προσπάθεια κράτους και εταιρειών να καταστείλουν και να ποινικοποιήσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται, οφείλουμε όχι μόνο να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και να τον συνδέσουμε με άλλους συναφείς αγώνες, αλλά και να αντισταθούμε στην ανάπτυξη της βιομηχανίας διώξεων στην περιοχή.
Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τον αγώνα χωρίς να υιοθετούμε αμυντικές στάσεις διαπραγματευόμενοι τη νομιμότητα του με όρους αστικής δικαιοσύνης, γιατί γνωρίζουμε ότι είναι δίκαιος. Απέναντι στη «νόμιμη» βία της κυριαρχίας που απαιτεί από τους κοινωνικούς αγώνες πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης και υπακοής, οφείλουμε να αντιτάξουμε την αδιαπραγμάτευτη αλληλεγγύη μας σε όσους υφίστανται ή θα υποστούν μελλοντικά τις συνέπειες της επιβολής κρατικής τρομοκρατίας στην περιοχή, σε όλους εκείνους που διώκονται γιατί μαζί με χιλιάδες άλλους υπερασπίστηκαν με αξιοπρέπεια τη γη και την ελευθερία τους.
Διεκδικούμε τον αποχαρακτηρισμό της ευρύτερης περιοχής της Β.Ελλάδος ως μεταλλευτική ζώνη. Να φύγουν ΧΘΕΣ.
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΠΡΑΒΩΝ ΤΟΥΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ.
ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΚΙΛΚΙΣ.

Tags: ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΚΙΛΚΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *