Βραζιλία: Μεταλλαγμένα γίνονται στόχος διαδήλωσης νέων και αγροτών

https://athens.indymedia.org/post/1534672/

από rebelian Νοέμ. 25, 2014, 6:48 πμ.,

________________________________________
ΒΡΑΖΙΛΙΑ 1
Διαδηλωτές περπάτησαν 10 χιλιόμετρα για να φτάσουν σε ένα αγρόκτημα μεταλλαγμένων τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Τα ξημερώματα του Σαββάτου 22 Νοέμβρη, περίπου 2000 νέοι κατέλαβαν το αγρόκτημα Pompinho έκτασης 2000 στρεμμάτων που καλλιεργείτε σε αυτό μεταλλαγμένο καλαμπόκι, στην περιοχή της Santa Catarina.
Ο σκοπός της κατάληψης σύμφωνα με τους συμμετέχοντες σε αυτήν , ήταν για να καταγγελθεί το αγροτοεπιχειρηματικό μοντέλο που προτάσσετε από τις τους μεγάλους γαιοκτήμονες που βρίσκουν με την σειρά τους την πολιτική έκφρασή τους στο πρόσωπο της προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Γεωργίας, Katia Abreu.
Η δουλευτής του PMDB, κλήθηκε από την πρόεδρο της χώρας Dilma Rousseff για να αναλάβει το υπουργείο γεωργίας μετά από διαπραγματεύσεις του κυβερνόντος κόμματος και ως αντάλλαγμα για την εκλογική συμμαχία που του εξασφάλισε την νίκη στις εκλογές.
Η πρόσκληση στην Katia Abreu.να αναλάβει το υπουργείο γεωργίας έχει θεωρηθεί ξεκάθαρη πρόκληση από εκατομμύρια εργαζόμενους στον τομέα της γεωργίας, καθώς πάντα υποκείμενα όπως αυτή βρισκόταν στην εμπροσθοφυλακή των διώξεων και των εξαπατήσεων, ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα προς όφελος πάντα των κυρίαρχων της αγροτικής γης.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2

Η καλλιέργεια των μεταλλαγμένων καλαμποκιών καταστρέφεται και το αγρόκτημα καταλαμβάνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την χρήση των μεταλλαγμένων.
Για το κίνημαVia Campesina ( άρθρωση διάφορων κινημάτων του αγρού), το αγροτοεπιχειρηματικό μοντέλο που προτάσσεται , δηλητηριάζει την γη, και επιρεάζει την διατροφική αλυσίδα και τους υδάτινους πόρους του Βραζιλιάνικου λαού. Το δηλητήριο βρίσκεται στο πιάτο των Βραζιλιάνων. Η κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων τροφίμων προκαλεί αναρίθμητες ασθένειες, όπως καρκίνο , κατάθλιψη, ασθένειες του δέρματος, καθώς επίσης προσβάλει και το μητρικό γάλα ανάμεσα στα άλλα. Εκτός αυτού η βιομηχανοποιημένη γεωργία είναι ο μεγάλος υπεύθυνος για την βίαιη εκδίωξη των ιθαγενών καλλιεργητών και των ντόπιων πληθυσμών απο το φυσικό τους περιβάλλον με σκοπό να εξασφαλιστεί το έδαφος για την σε μεγάλη ένταση καλλιέργεια και εκμετάλλευση με σκοπό τις εξαγωγές και το κέρδος των λίγων.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ 3
Διαδήλωση 2000 ατόμων στον μικρό δήμο Palmeira das Missões,
ΒΡΑΖΙΛΙΑ 4
Παρόντες στον Καταυλισμό της Λατινοαμερικάνικης Νεολαίας, νέοι από όλες τις μεριές του κόσμου συμμετείχαν στην κατάληψη του αγροκτήματος.
Διεθνής επιχειρήσεις παίρνουν τον έλεγχο της Βραζιλιάνικης γης και σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες τσιφλικιών που παραμένουν ανενεργά, οικειοποιούνται τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις που προορίζονταν να ενταχθούν στο πρόγραμμα αγροτικής μεταρρύθμισης.
«Δεν παράγουν τρόφιμα για τον Βραζιλιάνικο λαό, επιδεινώνουν το περιβάλλον με την χρήση μονοκαλλιεργειών όπως αυτή της σόγιας , του ζαχαροκάλαμου, του ευκάλυπτου και της εντατικής εκτροφής πτηνών και ζώων», αναφέρει ο Raul Amorim dαπο το MST. « Η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής αγροτιξικών του κόσμου από το 2009 και μετά. Περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο λίτρα δηλητήριων ψεκάστηκαν πάνω στην γή και από εκεί μεταφέρθηκαν στις φυσικές υδάτινες δεξαμενές. Για αυτόν ακριβός τον λόγο , η κατάληψη του αγροκτήματος έχει τον χαρακτήρα της διαμαρτυρίας αλλα παράλληλα προτείνει και ένα άλλο μοντέλο καλλιεργειών.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ 5
Οργανικοί σπόροι διανεμήθηκαν και σπάρθηκαν μετα από το ξερίζωμα των μεταλλαγμένων.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 6
«Προτείνουμε μία γεωργία που έχει ως βάση την οικολογία, για την παραγωγή υγιεινών τροφίμων, όπου φύση και άνθρωπος θα είναι σεβαστοί”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *