Σαρδηνία, Ιταλία: Ο πράσινος καπιταλισμός βρίσκεται πάλι υπό επίθεση – Εμπρησμός φωτοβολταϊκών

https://athens.indymedia.org/post/1631869/

 

από Ευλογημένη Η Φλόγα

24/09/2024 2:38 μμ.

 

Σαρδηνία, Ιταλία: Ο πράσινος καπιταλισμός βρίσκεται πάλι υπό επίθεση – Εμπρησμός φωτοβολταϊκών

Το βράδυ της Δευτέρας προς την Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου, γύρω στις 4 π.μ., στην περιοχή Garganu που βρίσκεται κοντά στο Tuili στα νότια της επικράτειας της Σαρδηνίας, δύο χιλιάδες φωτοβολταϊκά πάνελ καταστράφηκαν ολοσχερώς αφού περιχύθηκαν με βενζίνη και στη συνέχεια πυρπολήθηκαν. Τα φωτοβολταϊά αποθηκεύτηκαν εκεί ενώ περίμεναν να χρησιμοποιηθούν στο εργοτάξιο της πολωνικής ενεργειακής πολυεθνικής Greenvolt Power.

Με άδεια που έλαβε το 2022, η Greenvolt Power μόλις πριν από ένα μήνα ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής αυτής της νέας φωτοβολταϊκής εγκατάστασης στη Σαρδηνία, με την υποστήριξη του δημάρχου του Tuili. Ο ίδιος που τώρα φωνάζει σε όοιον θέλει να τον ακούσει ότι ο πληθυσμός του χωριού του είναι «ειρηνικός και εργατικός» και «δεν έχει δείξει ποτέ σημάδια μισαλλοδοξίας». Ειδικότερα να πούμε ότι το σαμποτάζ ήρθε από αλλού. Από την πευρά αυτών των σεχταριστών που αγωνίζονται εδώ και μήνες ενάντια στην ενεργειακή κερδοσκοπία της γης. Από την πλευρά όσων αρνούνται τα οφέλη της Προόδου, σε ένα νησί που έχει ήδη ρημαχθεί από τον καπιταλισμό των ορυκτών καυσίμων και τώρα καταστρέφεται από τον πράσινο επίγονό του.

Αλλά ποιος είπε ότι η ανεκτικότητα πρέπει να είναι απαραίτητα αρετή; Ιδίως μπροστά στον τεχνοβιομηχανικό πολιτισμό, που πολλαπλασιάζει τις οικολογικές καταστροφές και εκμηδενίζει κάθε δυνατότητα αυτονομίας, φέρνοντας τον πλανήτη στο χείλος της αβύσσου; Γιατί αν η ελευθερία είναι πυξίδα, η καλλιέργεια της πρακτικής μισαλλοδοξίας απέναντι σε οτιδήποτε τη συνθλίβει είναι σίγουρα ένα από τα πιο σοφά κακά.

Πηγή: Sans Nom

Μετάφραση: Ευλογημένη Η Φλόγα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *